Teater Ibsen
Teatret ble etablert i 1975 under navnet Telemark Teater. I 1991 ble navnet endret til Teater Ibsen. Fram mot slutten av 2010 var ærverdige Festiviteten i Skien fast spillested.

Teatret ble etablert i 1975 under navnet Telemark Teater. I 1991 ble navnet endret til Teater Ibsen. Fram mot slutten av 2010  var ærverdige Festiviteten i Skien fast spillested. Behovet for et mer funksjonelt teater gjorde flyttingen til nye lokaler til en  realitet i begynnelsen av 2011. Teateret holder nå midlertidig til i Unions gamle industrilokaler på Klosterøya i Skien. På 800m2 har vi lydavdeling, turnelager, lysavdeling, smie og metallverksted, distribusjon og materiallager, snekkerverksted og malersal. Til sammen utgjør det hele fem ganger så stor plass som i Festiviteten. Alle verksteder ligger på ett plan noe som gjør transport av for eksempel kulisser til og fra scenen mye lettere enn før.

Den første premieren på Klosterøya var 3. mars i 2011. Daværende kunstneriske leder Anders T. Andersen regisserte Henrik Ibsen stykket John Gabriel Borkman som åpningsforestilling.

Teater Ibsens nettside finner du her

Forestillingsarkiv